Fysieke onrust
Mijn onrustige baby slaapt niet
Je baby is onrustig, en het slapen gaat daardoor moeizaam. Je baby heeft bijvoorbeeld last van krampjes, reflux, krijgt tandjes door, is vaak ziek of huilt veel. Een onrustige baby in huis kan voor veel onzekerheid en frustratie zorgen. Waarom slaapt je kindje zo onrustig en slecht? Waarom is je baby zo snel en vaak wakker? Er is onrust bij je kindje en je krijgt er niet de vinger op gelegd waar die onrust vandaan komt. Je hebt al van alles geprobeerd, maar het helpt niet… Het slapen gaat gewoonweg niet, en je baby blijft onrustig. Het is een cirkel die blijft draaien, door de onrust slaapt je baby moeilijk, maar door geen slaap wordt je baby nog onrustiger. Ik kan je helpen die cirkel te doorbreken zodat er meer rust ontstaat.
Wat zijn de gevolgen van een onrustige baby?
Je onrustige baby wordt steeds wakker en went daardoor ook aan kort slapen. Daarnaast heeft je baby jouw troost nodig om te kunnen slapen. Op die manier kan er een verkeerde slaapbasis ontstaan, met als gevolg: korter, slechter en lichter slapen.
De uitkomst is, oververmoeidheid, een overprikkelende baby, verkeerde slaapassociaties en een vicieuze cirkel. Je voelt je als ouder steeds onzekerder worden en weet niet goed hoe je dit probleem op moet lossen. Ook raak je zelf behoorlijk vermoeid en dat helpt zeker niet mee.
Wat kun je doen bij onrust?
Doordat ik naast slaapcoach, ook onrustdeskundige ben, kan ik je helpen met onrust van je baby. Ik kan adviezen en tips geven op alle factoren die meespelen bij goed leren slapen, zo ook het fysieke vlak. Ik kijk naar een breder perspectief en waar nodig verwijs ik natuurlijk door.
Vaak is het begin van de oplossing om eerst de fysieke onrust van je baby te verhelpen. De eerste vraag daarbij is: welke onrust speelt er? Heeft je onrustige baby bijvoorbeeld last van onruststokers als reflux, spugen, darmkrampjes, overstrekken, koemelkallergie, veel huilen, eczeem of is er onrust door oververmoeidheid. Onrust is namelijk altijd een symptoom, maar je wil op zoek gaan naar de oorzaak. De symptomen geven een vermoeden van wat de oorzaak van de onrust kan zijn. De juiste oplossing vinden lukt alleen als je de juiste oorzaak in kaart hebt.
Voeding en ontwikkeling
Daarnaast kijk ik bij het fysieke vlak naar de voeding. Hoe is het voedingsritme? Past dit bij jouw baby? Wat is de hoeveelheid en hoe reageert jouw baby op voeding? Daarnaast is er nog de motorische ontwikkeling. Wat is de leeftijd van jouw baby? Hoe ontwikkelt hij zich en heeft dit wellicht invloed op de slaap?
Slaap en onrust
Slapen, dat mag een baby nog leren. Jij als ouder krijgt daarnaast geen gebruiksaanwijzing bij de geboorte van je baby. Wat heeft jouw baby nodig? Hoe kan je je baby zo goed mogelijk begeleiden en helpen? Fysieke onrust is een blokkade op de weg naar slaap, daarom is dit een factor die je eerst onder de loep wil nemen. Zodra op dat vlak meer rust is, kan er verder gekeken worden naar het verbeteren van het slapen zelf.
Is jouw baby onrustig? Zie je door de bomen het bos niet meer? Wil je graag dat je baby lekker slaapt. En je wil een doelgerichte, holistische en effectieve aanpak waar je écht wat aan hebt. Als onrustdeskundige help ik jullie hier heel graag bij en zal ik op zoek gaan naar een oplossing voor een blije en tevreden baby. Maak gerust een afspraak voor een kennismakingsgesprek om te ontdekken of ik de juiste persoon ben die jou kan helpen.
Ik ontmoet je graag,
Warme groet,
Marijn