Slaapcoaching bij oudere kinderen
Een kind dat niet goed slaapt kan voor veel zorgen en frustratie zorgen. Waarom slaapt je kind zo slecht en is het elke avond weer raak? Je kind komt moeilijk in slaap, heeft geen fijn ritme en een slaaptekort. Je krijgt er niet de vinger op gelegd waar dit probleem vandaan komt. Je hebt al van alles geprobeerd, maar het helpt niet…
Niet alleen baby’s kunnen problemen hebben met slapen, ook peuters, kleuters en schoolkinderen kunnen hier moeite mee hebben. Als een kind nooit lekker heeft leren slapen, maar evengoed als ze dit wel deden, kan ineens de wereld op zijn kop staan. Slaap verandert continu omdat de ontwikkeling (op allerlei gebieden) alles weer in de war schopt, of omdat er veranderingen in het leven van jouw kind zijn (denk aan een verhuizing, een scheiding, een ander bed, een nieuw broertje of zusje), omdat er ziekte is geweest en om zoveel redenen meer.
Slaapproblemen komen dan ook regelmatig voor bij kinderen, zo’n 25-40 procent van de kinderen krijgen vroeg of laat slaapproblemen. Het is dan dus ook niet vreemd dat je wat hulp zou kunnen gebruiken.
Mijn kind heeft een slaapprobleem
Slaapproblemen bij peuters, kleuters of schoolkinderen
Veel voorkomende slaapproblemen bij peuters, kleuters en oudere kinderen zijn:
Slaapassociaties, als niet alleen kunnen slapen;
Problemen met inslapen: bedtijd is een strijd;
Bij een peuter: het middagslaapje wordt ineens geweigerd;
Problemen met doorslapen: vaak wakker worden in de nacht door bijvoorbeeld angsten als nachtmerries;
Zeer vroeg de dag beginnen;
(Circadiane) slaapritmestoornissen;
Slaapwandelen en slaapterrors.
Er zijn tal van problemen te benoemen, maar iets is pas een probleem wanneer jij als ouder, of jouw kind, bepaald gedrag als een probleem ervaart. Ik help jullie bij de uitdaging om samen de kern van het probleem te vinden. Ik ga op zoek naar wat er schuilgaat achter het gedrag, want alleen door de werkelijke oorzaak te achterhalen, kunnen problemen zich oplossen.
De gevolgen van slaapproblemen bij kinderen
Slaap is de basis, het fundament om goed te kunnen groeien en op te groeien tot een gelukkig mens. De slaapproblemen kunnen bepaalde negatieve gevolgen hebben. Slaaptekort heeft bijvoorbeeld een negatieve impact op groei, ontwikkeling, leren en gedrag. Ook de slaap van de ouders is kan verstoord zijn. Ouders kunnen door de gebroken nachten niet optimaal functioneren en ervaren stress rondom bedtijd. Genieten van het gezin is een grote wens geworden.
Welke methode wordt gebruikt?
Als orthopedagoog en slaapcoach werk ik op een heel liefdevolle en complete (= holistisch) wijze. Uiteraard wil je dat de coaching gebeurt op een fijne, prettige manier voor je kind en voor jezelf. Met advies, tips, handvatten en een plan op maat verbeteren we de slaap van jouw kind op liefdevolle wijze. Ik werk met een positieve en holistische benadering waarbij je leert begrijpen wat de echte oorzaak van het slaapprobleem is en leert hoe je zelf bij kan sturen wanneer dat nodig is. Alle factoren die meespelen worden meegenomen, dus niet alleen het slapen zelf. Hierbij houd ik rekening met jou als ouder, en jouw kind, want jullie wensen en behoeften zijn belangrijk.
Er spelen nogal wat factoren mee bij de slaap van je kind. Het is dan ook helemaal niet raar dat je wel wat hulp kunt gebruiken. Door het inzetten van slaapcoaching zet je de juiste stappen richting meer slaap!
Gratis kennismaken
Benieuwd naar wat ik voor jouw gezin kan betekenen? Of wil je gewoon even kennismaken? Plan dan nu een gratis kennismakingsgesprek in. Samen kunnen we kijken naar de specifieke behoeften van jouw gezin, bespreken we hoe ik daarbij kan helpen en ontdekken we of ik de juiste persoon voor jullie ben om jullie op weg te helpen.
Ik help en ontmoet je graag.